Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vízkő

Az automata kávégépek egyik legnagyobb ellensége a vízkő.

- Egy levízkövesedett kazán miatt a kávégép többlet áramot is fogyaszt, mivel a vízkő szigetelő anyagként lerakódik a kazán falára és megnöveli a kávégép üzemi hőfokra való felfűtésének idejét.

- A vízkő egyes kazántípusoknak károsítja a kazántömítést is és ezzel a víz,pára szivárgását idézi elő, ez rengeteg probléma forrása.

- A legtöbb saeco kávégép rendelkezik beépített vízkőtelenőtő programmal, aminek beállítása a vízkeménységhez igazodik és bizonyos adag után kijelzi a kávégép a vízkőtelenítésének szükségességét.

- Egy helyesen beállított kávégép rendszeresen kb.2 havonta kéri a vízkőtelenítő program lefuttatását. Tehát a vízkőtelenítés saeco kávégépnél minden második, harmadik hónapban szükséges a tartós működés érdekében. Saeco kávégép vízkőtelenítéséhez kizárólag Saeco vízkőoldó folyadék ajánlott.

- A legnagyobb gondosság mellett is szükség van azonban időnként arra, hogy szakszervízben végezzék el a gépek tisztítását, mert Magyarországon vizeink általában kemények és vannak a gépnek olyan részei, amit szakembernek kell tisztítani.

 A keménységi fok szerint - 0 és 7 nk° között lágy; 7 és 15 nk° között közép kemény; a 15 és 30 nk° kemény - míg a 30 nk° felett, nagyon kemény a víz.